Micro needling therapie-lees-meer

Micro needling therapie

Naarmate de huid ouder wordt, verliest de huid zijn span- en trekkracht. De huid wordt slapper omdat er minder collageen aangemaakt wordt. De celdeling vertraagd en de conditie van de huid neemt af. Littekens na een operatie of ten gevolge van acne? Pigmentvlekjes? Last van fijne lijntjes en rimpeltjes? Vergrote poriën in het gezicht? Dan is de Micro Needling therapie misschien voor u wel de perfecte optie ! De behandelingen zijn geschikt voor vrijwel alle huidtypes en alle leeftijden

De Micro Needling therapie is een behandelmethode waarbij we met behulp van een speciale naaldtechniek microscopisch kleine gaatjes in de huid maken. Op deze manier maken we gebruik van het helend en herstelproces van de huid. De Dermapen die we hiervoor gebruiken is de nieuwste techniek op het gebied van Micro-Needling. Behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de opperhuid te beschadigingen. De huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger dan andere methodes.

Maar hoe gaat zo’n behandeling dan precies in zijn werk?

De huidtherapeut maakt gebruik van een speciale vibrerende pen met een kopstukje van minuscule steriele naaldjes. De Dermapen heeft een opzetbare, steriele cartridge. Voor elke behandeling wordt er een nieuwe cartridge gebruikt. Deze bestaat uit minuscule kleine naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes maken in de huid. De kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling van het onderhuids bindweefsel wordt de huid gestimuleerd tot de aanmaak van nieuwe cellen en wordt er collageen en elastine aangemaakt om de huid te repareren. De Dermapen stimuleert ook de vernieuwing van de huid. Huidverzorgingsproducten worden tevens beter opgenomen.

De behandelingen zijn geschikt voor:

 • acnelittekens
 • huidverjonging
 • huidverbetering
 • rimpels
 • pigmentvlekken
 • grove poriën
 • littekens
 • verlies aan spankracht en elasticiteit
 • verlies aan contouren
 • vermoeide huid die regeneratie behoeft
 • slecht doorbloede huid
 • rokershuid
 • atrofische (verschrompelde) huid
 • striae (strepen op de huid)
 • brandwonden
 • vollere baardgroei
 • haarbosverdikking
 • kaalheid aan de wenkbrauwen

Voor de behandeling

Om het beste resultaat te behalen is het belangrijk om een goede verzorging te gebruiken. Onze producten die wij gebruiken bevatten hoge doseringen colageen, elastine, vitamine A, C en E die ervoor zorgen dat uw huid en haar nog meer gaat stralen, de huid beter hydrateert, dat lijntjes vervagen en pigmentvlekken worden voorkomen. Tijdens het intakegesprek worden de producten afgestemd op uw wensen, uw huid wordt geanalyseerd om de probleemzones in kaart te brengen. Indien nodig wordt er al een kleine peeling gedaan om de mee-eters en de puistjes te verwijderen. Foto’s worden er gemaakt van de te behandelen zones om een -voor en na- resultaat aan te kunnen tonen.

De Behandeling

De huidtherapeut reinigt eerst de huid. Tijdens de behandeling kunnen puntbloedinkjes ontstaan. Dit is een goede reactie van de huid. Deze bloedinkjes verdwijnen binnen 1 à 2 dagen. We sluiten deze behandeling af met een voedende crème en een zon protectie factor crème.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid nog 1 à 2 uur rood zijn en gloeiend aanvoelen. Om dit tegen te gaan zal er gebruik gemaakt worden van ijspakkingen of een kalmerend masker. Dat zal geleidelijk minder worden. U mag de huid na de behandeling camoufleren.  De roodheid kan in theorie een paar dagen aanblijven en de huid kan licht gaan schilferen. U krijgt een potje crème mee om uw huid thuis te verzorgen. Na een paar dagen is het resultaat van de behandeling al zichtbaar. Na een aantal behandelingen zal de huid geleidelijk aan veel steviger en gladder worden. De huid wordt egaler en krijgt een stralende huidteint. Huidoneffenheden zoals rimpels en acne zullen geleidelijk vervagen. Doordat de huid zichzelf vernieuwd zullen ook verstoringen in het pigment verminderen (pigmentvlekjes, ouderdomsvlekjes en zonschade). Uw algemene huidconditie zal met flinke stappen vooruit gaan.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, is afhankelijk van uw huidprobleem en van uw wensen. Micro Needling in kuur geeft de beste resultaten. We adviseren 6 behandelingen met een tussenpauze van 10 dagen tot maximaal 2 weken. Versterk het resultaat en gebruik zeker thuis de producten zoals de Calming Serum en de Collageen Booster Cream.

25.00 €

Intake gesprek Micro Needling

110.00 €

Micro Needling behandeling (gelaat en hals)

130.00 €

Micro Needling behandeling (met décolleté)

110.00 €

Micro Needling behandeling van de bovenarmen

80.00 €

Micro Needling behandeling van de handen